Hypotheekvormen

Welke aflosvorm past het beste bij u?

Er zijn in de loop der jaren veel hypotheekvormen bedacht om voor elke situatie een passende en, fiscaal gezien, meest gunstige oplossing te te kunnen bieden.

Op dit moment geldt voor starters op de woningmarkt dat zij binnen de huidige fiscale regelgeving alleen in aanmerking komen voor een annuïteiten hypotheek. Hieronder lees je wat dat inhoudt.

Voor mensen die al een hypotheek hadden geldt dat zijn mogen houden wat ze al hadden, dus bijvoorbeeld, een aflosvrije hypotheek, beleggingshypotheek of een bankspaarhypotheek. Ook hierover hieronder meer.

Annuïteiten Hypotheek
annuiteitenhypotheek

Stel: u verwacht dat uw inkomen de komende jaren behoorlijk zal stijgen. Waarschijnlijk past een annuïteitenhypotheek dan het beste bij u. Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u aan het begin van de looptijd namelijk lage netto maandlasten. Tegen het eind betaalt u meer. Het vaste bedrag dat u periodiek betaalt aan de hypotheekverstrekker, de zogenaamde annuïteit, bestaat aan het begin voor het grootste deel uit rente. Aan het eind is het grootste deel aflossing. Uw renteaftrek daalt dus gedurende de looptijd van de hypotheek en uw netto maandlasten worden hoger.

WordPress Lightbox Plugin